Ζυμαρόπιτα

Average: 4.8 (4 votes)
Υλικά :
1 κιλό αλεύρι
νερό (περίπου 5 κούπες)
νωπή μαγιά 25 γρ.
αλάτι
250 γρ. τυρί φέτα
130 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι και το αλάτι.Παράλληλα ζεσταίνετε το νερό και διαλύετε την μαγιά.Τα ανακατεύετε όλα μαζί ώστε να γίνει ένας χυλός ρευστός.

Αλείφετε το ταψί με βούτυρο και με μια κουτάλα ρίχνετε μια λεπτή στρώση στο ταψί και τρίβετε λίγη από την φέτα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 300 βαθμούς και ψήνετε για περίπου 3'.

Το βγάζετε από το φούρνο.Με ένα πινέλο αλείφετε με βούτυρο και ρίχνετε τη δεύτερη στρώση ζύμης στο ταψί.Τρίβετε πάλι λίγη φέτα.

Αυτή τη διαδικασία την  επαναλαμβάνετε 5 φορές.Όταν ψηθεί και το τελευταίο φύλλο βγάζετε από το φούρνο και κόβετε σε ρόμβους.Τέλος ρίχνετε πάλι λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω και ψήνετε για 30΄- 40΄ στους 180 βαθμούς (πάνω-κάτω). 

Bon Appétit