Ζύμη για αλμυρή τάρτα

Average: 4.4 (9 votes)
2 Σεπ 2013
Υλικά :
325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. μαργαρίνη
1 αυγό
1 σφηνάκι νερό παγωμένο (30 ml)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση :

Χτυπάτε στο μίξερ με το εξάρτημα για τις ζύμες το αλεύρι με την μαργαρίνη μέχρι να ψιχουλιάσει.

Προσθέτετε το αυγό, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.Στη συνέχεια τυλίγετε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Τοποθετείτε την ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας και ανοίγετε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσετε.

Βουτυρώνετε την ταρτιέρα και τοποθετείτε την ζύμη.Πάνω από την ζύμη βάζετε μια λαδόκολλα και γεμίζετε την τάρτα με όσπρια ή ρύζι για να μην φουσκώσει.Ψήνετε για 15 λεπτά στους 170 C.Έπειτα αφαιρείτε την λαδόκολλα με τα όσπρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Tips: 

Γεμίζετε την τάρτα με ότι υλικά θέλετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30-40 λεπτά ακόμη ανάλογα τη γέμιση που θα βάλετε.

Bon Appétit