Κοτοπιτάκια με μανιτάρια

Average: 4.6 (13 votes)
Υλικά (12 κοτοπιτάκια) :
1 φύλλο κουρού ή σφολιάτα
1 φιλέτο κοτόπουλο
5-6 φρέσκα μανιτάρια
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κρεμμύδι
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. μαργαρίνη
300 ml γάλα
3 κ.σ. ρεγκάτο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
κόλιανδρο τριμμένο (προαιρετικά)
σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες, την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρετε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί.

Αφαιρείτε το κοτόπουλο καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε την μαργαρίνη.Μόλις λιώσει σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά.

Μόλις μαραθούν ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε.

Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.

Βάζετε το μείγμα σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κοτόπουλο και το τριμμένο τυρί.Αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε το φύλλο σε 12 ίσα μέρη.

Μοιράζετε το μείγμα στο κέντρο από κάθε τετραγωνάκι.

Ενώνετε τις αντικριστές γωνίες του τετραγώνου να σχηματιστεί ένα φακελάκι.

Τοποθετείτε τα πιτάκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.Τα ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με σουσάμι.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 35-40 λεπτά.

 

Bon Appétit