Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Average: 5 (3 votes)
Υλικά:
Υλικά
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό νερό
100 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.Ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.

Στην συνέχεια προσθέτετε λίγο-λίγο το νερό ζυμώνοντας συνέχεια, μέχρι να πετύχετε μια ζύμη σφιχτή που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30΄ (να φουσκώσει).

Πλάθετε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε ένα μακρύ κορδόνι. Αλείφετε με νερό ενώνετε τις άκρες.

Περνάτε το κουλούρι από το σουσάμι να κολλήσει παντού και πατάτε λίγο με το χέρι.Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα τοποθετείτε τα κουλούρια και ψήνετε στους 180 C για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Bon appetit