Κρουασανάκια με πέστο βασιλικού, κεφαλογραβιέρα και ντοματίνια

Average: 4.8 (12 votes)
9 Νοε 2014
Υλικά (8 κομμάτια):
Για την ζύμη :
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 ml νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Για την γέμιση :
100 γρ. πέστο βασιλικού σπιτικό ή έτοιμο
ντοματίνια κομμένα στα 4
100-150 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιά, με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σιγά σιγά ενσωματώνετε το αλεύρι και το αλάτι.Ζυμώνετε καλά.Σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.

Ανοίγετε την ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα.

Καλύπτετε την ζύμη με το πέστο και κόβετε σε 8 κομμάτια όπως κόβετε μια πίτσα.

Τοποθετείτε στην άκρη τα ντοματίνια και την κεφαλογραβιέρα.

Τυλίγετε τα κρουασανάκια σφιχτά και τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tips: 

Για σπιτικό πέστο βασιλικού δείτε την συνταγή εδώ.

Bon Appétit