Λαγάνα

Average: 5 (1 vote)
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κύβο νωπή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
σουσάμι
Εκτέλεση:

Σε χλιαρό νερό διαλύετε την μαγιά και προσθέτετε την ζάχαρη.

Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με το αλάτι.Ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μία ωραία, μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζετε την ζύμη με μία πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.

Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα και απλώνετε την ζύμη σε σχήμα οβάλ.Ραντίζετε με νερό την επιφάνεια της λαγάνας και πασπαλίζετε με το σουσάμι.Με τα δάχτυλά σας πατάτε την ζύμη να κάνει λακουβίτσες.

Αφήνετε για άλλα 30' να φουσκώσει και στην συνέχεια ψήνετε την λαγάνα στους 180 C για περίπου 30'.

Bon Appétit