Λουκανικόπιτες

Average: 4 (8 votes)
23 Οκτ 2013
Υλικά :
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml χλιαρό νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
7-8 λουκάνικα φρανκφούρτης
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σιγά σιγά ενσωματώνετε το αλεύρι και το αλάτι.Ζυμώνετε καλά.

Κόβετε την ζύμη σε 7-8 κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια.

Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε κύκλο με διάμετρο ίσα με το λουκάνικο.

Διπλώνετε την ζύμη και κόβετε όπως στην διπλανή φωτογραφία.

Στη συνέχεια ανοίγετε εναλλάξ τα κομμάτια να σχηματιστεί κάτι σαν πλεξούδα.

Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνετε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσουν.Στη συνέχεια τα αλείφετε με γάλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά.

Bon Appétit