Μακαρονόπιτα

Average: 4.8 (5 votes)
23 Ιαν 2013
Υλικά :
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
500 γρ. πέννες
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
400 γρ. τυρί τριμμένο (ενταμ ,γκούντα)
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
500 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά χτυπημένα
5 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :

Σοτάρετε το μπέικον και την πιπεριά σε ένα τηγάνι.

Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί  με βούτυρο και τοποθετείτε μέσα σε αυτό το φύλλο σφολιάτας.Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια.

Ρίχνετε τις βρασμένες πέννες, το μπέικον, την πιπεριά και λίγο από το τυρί. 

Στο multi χτυπάτε τα αυγά, το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε όλα τα υλικά στη σφολιάτα και τα ανακατεύετε.

Πασπαλίζετε τις πέννες με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνετε στους 180ο C για περίπου 20'-25' μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

Bon Appétit