Πίτα του βοσκού

Average: 4.4 (5 votes)
Υλικά:
Για τον κιμά :
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 φλυτζάνι αρακά
1 συσκευασία ντοματοχυμό
1 κ.σ. πελτέ
1 κούπα νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Για τον πουρέ :
800 γρ. πατάτες
200 ml γάλα
1 κ.σ. μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Για τον κιμά :

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ψηθεί.

Προσθέτετε το σκόρδο, το καρότο και τον αρακά.

Ρίχνετε τον πελτέ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.Έπειτα προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το νερό, την ρίγανη και αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσει για περίπου 45' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Για τον πουρέ :

Καθαρίζετε τις πατάτες και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Τις βάζετε σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό.Αλατίζετε καλά και βράζετε για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια στραγγίζετε τις πατάτες και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.Πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο καλά τις πατάτες.

Ζεσταίνετε το γάλα και το προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει ο πουρές την υφή που θέλετε.Τέλος προσθέτετε την μαργαρίνη και λίγο από το τυρί.

Στήσιμο πίτας :

Στρώνετε τον κιμά σε ένα πυρέξ.

Απλώνετε από πάνω τον πουρέ πατάτας και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήνετε για 20'-25' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Bon Appétit