Πίτσα με πέστο ρόκας και παρμεζάνα

Average: 5 (4 votes)
Ζύμη (ταψί κουζίνας ή 2 μικρά στρογγυλά):
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για την πίτσα:
πέστο ρόκας
ντοματίνια
παρμεζάνα
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.Έπειτα ρίχνετε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και μετά το αλάτι.Συνεχίζετε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη σας να μην κολλάει στα χέρια.

 

Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20',σε ζεστό μέρος σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.  

(Την χωρίζετε σε 2 μπαλάκια για να βγάλετε 2 πίτσες.)

 

Όταν φουσκώσει την απλώνετε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και  απλώνετε την πέστο ρόκας πάνω στη ζύμη, την παρμεζάνα και τα ντοματίνια.Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά περίπου στους 180-200 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Προτού τη βγάλετε, την ανασηκώνετε και κοιτάζετε αν έχει ψηθεί από κάτω.

Bon Appétit