Πατατοπιτάκια σε φωλιές σφολιάτας

Average: 4.5 (4 votes)
Υλικά (16 πατατοπιτάκια):
4-5 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1/2 κούπα τριμμένο ρεγκάτο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση :

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις βράζετε περίπου 20 λεπτά.Έπειτα τις στραγγίζετε και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

Παράλληλα σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.Τα αφήνετε και αυτά να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύετε τις πατάτες με ένα πιρούνι και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε 16 ίσα τετράγωνα.

Λαδώνετε τις θήκες για μάφιν και τοποθετείτε την σφολιάτα.Στη συνέχεια γεμίζετε με την γέμιση.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35-40 λεπτά. 

Bon Appétit