Πατατού

Average: 4.5 (4 votes)
Υλικά :
1 κιλό πατάτες
3 αυγά
1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
80 γρ. τυρί φέτα
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Κόβετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 περίπου λεπτά.Στη συνέχεια τις στραγγίζετε και τις πατάτε με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ.

Προσθέτετε τα μυρωδικά ,τα τυριά και αλατοπιπερώνετε.

Τέλος προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε πολύ καλά.

Λαδώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε την πατάτα.

Πασπαλίζετε με την φρυγανιά και ψήνετε στους 180 C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Bon Appétit