Πεινιρλάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και ροκφορ

Average: 5 (11 votes)
11 Οκτ 2014
Υλικά (8 κομμάτια):
Για την ζύμη :
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 ml νερό
1/2 κυβάκι μαγιά νωπή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Για τα κρεμμύδια :
300 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
ελαιόλαδο
2 κ.σ. κοφτές καστανή ζάχαρη
2-3 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι
100 γρ. ροκφόρ
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιά, με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σιγά σιγά ενσωματώνετε το αλεύρι και το αλάτι.Ζυμώνετε καλά.Σκεπάζετε την ζύμη με μία πετσέτα και αφήνετε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.

Παράλληλα ετοιμάζετε τα κρεμμύδια.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τα κρεμμύδια.Αλατίζετε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια.

Έπειτα προσθέτετε την ζάχαρη και μόλις λιώσει ρίχνετε το μπαλσάμικο.Μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Χωρίζετε την ζύμη σε 8 κομμάτια και φτιάχνετε βαρκούλες, τις οποίες τοποθετείτε πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Γεμίζετε τις βαρκούλες με τα κρεμμύδια και τοποθετείτε πάνω από τα κρεμμύδια ένα κομματάκι ροκφόρ.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά.Τρώγονται ζεστά.

Bon Appétit