Πιροσκί με τυρί

Average: 4.5 (6 votes)
Υλικά (15 μέτρια πιροσκί):
2/3 της κούπας νερό χλιαρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
15 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2,5-3 κούπες)
250 γρ. φέτα
πιπέρι
Εκτέλεση:

Λιώνετε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε την ζάχαρη.

Ρίχνετε το αλάτι στο αλεύρι και το προσθέτετε σιγά σιγά στο νερό με την μαγιά.Ζυμώνετε καλά.

Στην συνέχεια σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί η ζύμη.(Περίπου 1 ώρα.)

Διαλύετε την φέτα με ένα πιρούνι και ρίχνετε λίγο πιπέρι. Παίρνετε μικρά μπαλάκια από την ζύμη και τα ανοίγετε λίγο με τα δάχτυλα σας.Βάζετε λίγη από την γέμιση και κλείνετε καλά πατώντας τις άκρες.

Ετοιμάζετε όλα τα πιροσκί.(Μπορείτε να γεμίσετε και με λουκάνικα.)

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα πιροσκί.Τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

 

Τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια και σερβίρετε.

Bon Appétit