Πολύσπορο ψωμί

Average: 5 (11 votes)
16 Νοε 2014
Υλικά (2 φρατζολάκια):
400 γρ. αλεύρι ολικής αλέσης
200 γρ. κίτρινο σκληρό αλεύρι
1 κούπα σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, λιναρόσπορους, σουσάμι)
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 2 είδη αλεύρι, τους σπόρους, το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το χλιαρό νερό και διαλύετε την μαγιά.Προσθέτετε την ζάχαρη και αφήνετε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Ρίχνετε το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνετε στο μίξερ με το ειδικό εξάρτημα για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.

Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.

Λαδώνετε ένα ταψάκι, χωρίζετε την ζύμη στα 2 και φτιάχνετε 2 φρατζολάκια.

Τα αφήνετε περίπου 1 ώρα να φουσκώσουν και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40-45 λεπτά.Βγάζετε από τον φούρνο και τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσουν.Στην συνέχεια τα τυλίγετε με χαρτί κουζίνας και τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Bon Appétit