Πουγκιά με κιμά και μπεσαμέλ

Average: 4.6 (7 votes)
Υλικά:
Για τις κρέπες (12 κομμάτια):
2 αυγά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπα γάλα
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Για τον κιμά:
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (ή 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 κούπα νερό)
αλάτι
πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την μπεσαμέλ:
1 κούπα γάλα
2-3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση:
Για τις κρέπες :

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ανακατευθούν όλα τα συστατικά καλά.

Ζεσταίνετε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε περίπου 1 γεμάτη κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε κρέπα.Κουνάτε το τηγάνι κυκλικά ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.Ψήνετε την κρέπα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να σκουρίνει η κάτω πλευρά της. Με μια σπάτουλα αλλάζετε πλευρά στην κρέπα ώστε να ψηθεί και από την άλλη με τον ίδιο τρόπο.

Για τον κιμά :

Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέσετε τον κιμά και τον διαλύετε με ένα πιρούνι.

Αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και 1 κούπα νερό (250 ml). Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κανέλα ή το φύλλο δάφνης. Βράζετε για περίπου 30'-45' και προς το τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ:

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί. (Προσοχή να μη βράσει.)

Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι.

Ανακατεύετε με το σύρμα συνεχώς για να μη σβολιάσει.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το γάλα, λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς.Τοποθετείτε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει λεία κρέμα.

Τελικό στήσιμο:

Φτιάχνετε τις κρέπες, τον κιμά και την μπεσαμέλ και αφήνετε και τις 3 παρασκευές να κρυώσουν καλά.

Βάζετε στην κρέπα 1 κ.σ. κιμά (χωρίς ζουμιά) και 1 κ.σ. μπεσαμέλ .

Κλείνετε την κρέπα σαν πουγκί και την δένετε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ψήνετε για 10' στους 180 βαθμούς.

Bon Appétit