Σπανακοπιτάκια τηγανιτά

Average: 3.6 (10 votes)
10 Σεπ 2014
Υλικά :
Για την ζύμη :
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220-250 ml νερό
90 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι
Για την γέμιση :
500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
200 γρ. τυρί φέτα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :

Σε ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι.Στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.Αλατοπιπερώνετε σβήνετε το μάτι και προσθέτετε τον φρέσκο δυόσμο.

Βάζετε τα σπανάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με τα τυριά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να γίνει μία λεία μπάλα.Αφήνετε την ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Παίρνετε μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε μέγεθος από πιάτο φρούτου.

Τοποθετείτε στο κέντρο της ζύμης 2-3 κουταλίες από την γέμιση.

Διπλώνετε όπως στην φωτογραφία.

Τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.Στην συνέχεια τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

Bon Appétit