Σφακιανές Πίτες

Average: 4 (6 votes)
9 Νοε 2012
Υλικά (4 πίτες):
2 1/2 κούπες αλεύρι
150 γρ. μυζήθρα
1 σφηνάκι ρακί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
1 κούπα νερό
Εκτέλεση :

Πλάθετε την μυζήθρα σε συμπαγή μπαλίτσες. (Βγαίνουν περίπου 4.)

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, κάνετε μια λακούβα και προσθέτετε αλάτι, ελαιόλαδο, ρακή και νερό και ανακατεύετε.

Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Χωρίζετε την ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα σκεπάζετε με νωπή πετσέτα να μη στεγνώσουν.

Παίρνετε μια μπάλα ζύμης  και την ανοίγετε σε ένα στρόγγυλο φύλλο με τον πλάστη.Μέσα στο φύλλο βάζετε μια μπαλίτσα μυζήθρα.Κλείνετε το τυρί μες την ζύμη πιέζοντας τις άκρες.

Παίρνετε την ζύμη που έχει μέσα την μυζήθρα και το ξανανοίγετε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφετε με το πινέλο λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει βάζετε την πίτα.Ψήνετε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει.Σερβίρετε με μέλι.

Bon Appétit