Τάρτα με λαχανικά και μοτσαρέλα

Average: 4.4 (12 votes)
4 Σεπ 2014
Υλικά :
Για την ζύμη :
325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 σφηνάκι νερό παγωμένο (30 ml)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Για την γέμιση :
2-3 κολοκυθάκια
2 μικρές μελιτζάνες
2 καρότα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι
ελαιόλαδο
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση :

Χτυπάτε στο μίξερ με το εξάρτημα για τις ζύμες το αλεύρι με την μαργαρίνη μέχρι να ψιχουλιάσει.

Προσθέτετε το αυγό, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.Στη συνέχεια τυλίγετε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Τοποθετείτε την ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας και ανοίγετε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσετε.

Βουτυρώνετε την ταρτιέρα και τοποθετείτε την ζύμη.Πάνω από την ζύμη βάζετε μια λαδόκολλα και γεμίζετε την τάρτα με όσπρια ή ρύζι για να μην φουσκώσει.Ψήνετε για 15 λεπτά στους 170 C.Έπειτα αφαιρείτε την λαδόκολλα με τα όσπρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει για λίγα λεπτά και παράλληλα ετοιμάζετε την γέμιση.Κόβετε τα λαχανικά με ένα πίλερ ή ένα μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες.Αν κόψετε τα λαχανικά με το μαχαίρι καλό θα ήταν να τα ψήσετε για λίγα λεπτά σε ένα σχαροτήγανο γιατί αλλιώς δεν θα ψηθούν μέσα στην τάρτα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε.Ανακατεύετε συνεχώς με ένα πιρούνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Ρίχνετε την κρέμα στην τάρτα.

Τοποθετείτε τα λαχανικά ένα ένα όπως στην φωτογραφία ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα.Αλατίζετε τα λαχανικά και ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου 40 λεπτά.Αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσει για να κόβετε εύκολα και στη συνέχεια σερβίρετε.

Bon Appétit