Τάρτα με σπανάκι και φέτα

Average: 5 (3 votes)
10 Απρ 2013
Υλικά:
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
3 αυγά
3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί φέτα
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. τριμμένο κόλιαντρο
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3'-4'.

Προσθέτετε το σπανάκι αφού το έχετε πλύνει πολύ καλά.

Προσθέτετε τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το σπανάκι να μαραθεί και να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.Έπειτα αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι.

Προσθέτετε το σπανάκι, την φρυγανιά και την μισή από την φέτα τριμμένη.

Απλώνετε σε λαδωμένη ταρτιέρα την ζύμη κουρού και τρυπάτε με ένα πιρούνι.

Στρώνετε στην γέμιση και γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα.

Τέλος προσθέτετε και την υπόλοιπη τριμμένη φέτα και ψήνετε στους 180 C για περίπου 45'-50'.

Bon appetit