Τραγανά τυροπιτάκια με φέτα και δυόσμο

Average: 2.7 (3 votes)
17 Ιαν 2013
Υλικά :
2/3 κούπας ελαιόλαδο
2/3 κούπας λευκό κρασί
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι
σουσάμι
Για την γέμιση :
200 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνετε καλά.Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30'.

Εντωμεταξύ φτιάχνετε την γέμιση.

Φτιάχνετε τα τυροπιτάκια σε ότι σχήμα θέλετε.

Τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα, τα ραντίζετε με ελάχιστο νερό και πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε στους 180 C για 25'-30' μέχρι να ροδίσουν.

Bon Appétit