Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Average: 4.6 (8 votes)
9 Νοε 2013
Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
150 γρ. μαργαρίνη
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
700 ml γάλα
250 γρ. τυρί φέτα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ξερό δυόσμο
Εκτέλεση :

Σε μία κατσαρόλα λιώνετε την μαργαρίνη και προσθέτετε το αλεύρι.Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μία μάζα.

Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια πηχτή μπεσαμέλ.Στη συνέχεια προσθέτετε την θρυμματισμένη φέτα, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε να κρυώσει.

Βουτυρώνετε το ρηχό ταψί της κουζίνας και απλώνετε το ένα φύλλο της σφολιάτας.Ρίχνετε την μπεσαμέλ με την φέτα.

Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας και κλείνετε καλά τις άκρες.Χαράζετε με το μαχαίρι τα κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά.

Bon Appétit