Focaccia (Φοκάτσια-Ιταλικό Ψωμί)

Average: 5 (8 votes)
31 Αυγ 2012
Υλικά (για ένα μικρό ταψάκι):
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml νερό
1 κύβο νωπή μαγιά
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
ρίγανη
ελιές,φέτα,πιπεριές,κρεμμύδι (βάζετε ότι θέλετε από πάνω ή βάζετε μόνο μυρωδικά:θυμάρι,δενδρολίβανο κτλ.)
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ρίχνετε το παραπάνω μείγμα.Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.Μην προσπαθήσετε να ζυμώσετε γιατί θα κολλάει πολύ στα χέρια.

Σκεπάζετε το ζυμάρι με μία πετσέτα και αφήνετε για 1 ώρα να φουσκώσει πολύ.

Σε ένα ταψάκι βάζετε λαδόκολλα και μεταφέρετε εκεί το ζυμάρι.Το απλώνετε και το πατάτε με τα δάχτυλα να κάνει λακουβίτσες.Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

Έπειτα βάζετε πάνω ότι υλικά θέλετε και πασπαλίζετε με ρίγανη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20'-25'.

Bon Appétit