Κοτόπουλο γεμιστό

Average: 4.3 (4 votes)
24 Δεκ 2013
Υλικά :
1 κοτόπουλο
3 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα
1 1/2 ποτήρι βραστό νερό
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 σακουλάκι κουκουνάρι
8 σύκα ξερά
8 βερίκοκα ξερά
βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Ρίχνετε ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας.Τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνετε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.

Προσθέτετε τα κουκουνάρια, τα σύκα και τα βερίκοκα αφού τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώνετε. 

Προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε λίγο μέχρι να γίνει διάφανο.

Ρίχνετε σιγά σιγά το βραστό νερό και αφήνετε να το απορροφήσει το ρύζι.Αφήνετε για περίπου 10 λεπτά.Δεν βράζετε τελείως το ρύζι γιατί θα βράσει και μέσα στο κοτόπουλο.

Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το γεμίζετε με όση γέμιση χωράει.(Θα μείνει αρκετή για γαρνιτούρα.) 

Ράβετε με βελόνα και σπάγκο για να μην φύγει η γέμιση και δένετε τα μπουτάκια.

Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε μια γάστρα με λίγο ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό.Το αλατοπιπερώνετε εξωτερικά και βάζετε λίγα κομματάκια βούτυρο.

Ψήνετε με κλειστό το καπάκι της γάστρας για 1 ώρα και 15 λεπτά.Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι που έχει μείνει στην κατσαρόλα μέσα στην γάστρα γύρω από το κοτόπουλο και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο νερό.Ψήνετε χωρίς καπάκι μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και να βράσει το ρύζι.

Bon Appétit