Κοτόπουλο με κάρυ

Average: 5 (5 votes)
10 Φεβ 2014
Υλικά :
2 φιλέτα κοτόπουλο
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι σόγια σος
1 κ.σ. κάρυ
1/4 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
1/2 κ.σ. βούτυρο
ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση :

Πλένετε το κοτόπουλο, το κόβετε σε κύβους και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.Προσθέτετε το κάρυ, τον κόλιανδρο, το χυμό πορτοκαλιού και την μισή ποσότητα της σόγια σος.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο.Ρίχνετε το κοτόπουλο με όλα τα υγρά του.

Μόλις κάνει το κοτόπουλο ωραία κρούστα γυρνάτε τα κομμάτια από την άλλη.

Στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη σόγια σος και μισή κούπα ζεστό νερό.Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.Σβήνετε το μάτι και προσθέτετε το μέλι.Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε τα αμύδγαλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.

Tips: 

Σερβίρετε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι και ρίχνετε πάνω από το κοτόπουλο τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Bon Appétit