Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας

Average: 5 (2 votes)
21 Μαρ 2013
Υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου
1-2 κρεμμύδια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
5 κ.σ. σόγια
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ. μείγμα για κοτόπουλο
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι.Συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ρίχνετε τη σόγια, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, το μείγμα για κοτόπουλο, μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά.Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.

Bon Appétit