Κόκκορας κρασάτος

Average: 5 (5 votes)
Υλικά :
1 κόκκορας
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
4 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες ή 1 συσκευασία ντοματοχυμό
1 ποτηράκι νερό
2 φύλλα δάφνη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση :

Κόβετε τον κόκκορα σε μερίδες.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα κομμάτια του κόκκορα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνετε να τσιγαριστεί.

Στη συνέχεια σβήνετε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό και αλατοπιπερώνετε.

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει ο κόκκορας και να δέσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί προσθέτετε νερό.

Bon Appétit