Κόκκορας στιφάδο

Average: 5 (3 votes)
29 Σεπ 2014
Υλικά :
1 κόκκορας
1 κιλό κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
4 μέτριες πατάτες
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
5 ώριμες ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση :

Πλένετε τον κόκκορα, τον κόβετε σε μερίδες και τον στεγνώνετε καλά σε απορροφητικό χαρτί.Στη χύτρα σοτάρετε σε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τον κόκκορα μέχρι να πάρει χρώμα.Θα χρειαστεί να τον σοτάρετε σε 2 δόσεις γιατί αν βάλετε όλα τα κομμάτια μαζί δεν θα πάρουν ωραίο χρώμα.Στη συνέχεια αφαιρείτε τον κόκκορα από την κατσαρόλα.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε τις πατάτες να πάρουν και αυτές χρώμα και όχι να τηγανιστούν εντελώς και τις βγάζετε και αυτές από την κατσαρόλα.Τέλος σοτάρετε τα κρεμμύδια τα οποία ανακατεύετε προσεκτικά για να μην διαλυθούν.

Στην χύτρα συμπληρώνετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε όλα τα κομμάτια του κόκκορα.Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ.Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και την κανέλα και μόλις πάρει μία βράση κλείνετε την χύτρα και βράζετε για 20 λεπτά.

Ανοίγετε την χύτρα προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και βράζετε για 15 λεπτά ακόμη.Ανακατεύετε συχνά και προσεκτικά το στιφάδο γιατί τα κρεμμύδια κολάνε.

Bon Appétit