Μπρόκολο και κουνουπίδι σε σος φέτας

Average: 5 (12 votes)
21 Νοε 2014
Υλικά :
μπρόκολο
κουνουπίδι
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
Για την σος φέτας :
200 γρ. φέτα
100 γρ. τυρί κρέμα
γάλα
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
Εκτέλεση :

Βράζετε σε άφθονο νερό το μπρόκολο για περίπου 8 λεπτά.Ανάλογα με το πόσο βρασμένο το θέλετε.Βάζετε και μισό λεμόνι μέσα στο νερό που βράζει για να κρατήσει το χρώμα του.Έπειτα στραγγίζετε και κρυώνετε το μπρόκολο.

Αντίστοιχα βράζετε και το κουνουπίδι.

Στο μούλτι χτυπάτε την φέτα και το τυρί κρέμα.Προσθέτετε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.Αδειάζετε την σος σε ένα μπολάκι και προσθέτετε το πιπέρι.

Σε μια σαλατιέρα βάζετε τις βρασμένες φουντίτσες από τα λαχανικά.Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζετε.Περιχύνετε με την σος φέτας και προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο μπούκοβο αν σας αρέσει.

Tips: 

Η σος φέτας διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Bon Appétit