Σαλάτα Caesars(του Καίσαρα)

Average: 4.6 (5 votes)
20 Μαρ 2013
Υλικά:
μαρούλι
1 ψητό φιλέτο κοτόπουλο
3-4 κ.σ. καλαμπόκι
κρουτόν
φύλλα παρμεζάνας
Για τα κρουτόν :
2 φέτες ψωμί του τόστ
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/4 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το dressing :
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λεμόνι
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. τριμμένι παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε ένα φιλέτο κοτόπουλο και ψήνετε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο για περίπου 30'.Έπειτα κόβετε σε κομμάτια.

Κόβετε το ψωμί σε μικρά κυβάκια και τα ανακατεύετε με το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κρουτόν. Ανακατεύετε συχνά και ψήνετε μέχρι να τραγανίσουν.

Κόβετε το μαρούλι.Προσθέτετε το καλαμπόκι, το κοτόπουλο, τα φύλλα παρμεζάνας και τα κρουτόν.Τέλος περιχύνετε με το dressing.

Bon Appétit