Καροτόσουπα βελουτέ με κρουτόν σκόρδου

Average: 4.3 (9 votes)
Υλικά (3-4 μερίδες):
8 καρότα
2-3 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο (το ζελεδάκι)
νερό
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Για τα κρουτόν σκόρδου :
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση :

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα λαχανικά.Τα αφήνετε 4' και σβήνετε με το κρασί.Αφήνετε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε το νερό ίσα ίσα να καλύψει τα λαχανικά.Διαλύετε τον κύβο και αλατοπιπερώνετε.Χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για 30 περίπου λεπτά.

Ελέγχετε αν τα λαχανικά έχουν βράσει και λιώνετε με το ειδικό εργαλείο.Αφήνετε την βελουτέ να πάρει μια ακόμη βράση και κλείνετε το μάτι.

Παράλληλα ετοιμάζετε τα κρουτόν.Κόβετε το ψωμί σε μικρά κυβάκια και πασπαλίζετε με την σκόνη σκόρδου.Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα ψωμάκια.Τα αφήνετε λίγα λεπτά μέχρι να τραγανίσουν.

Σερβίρετε την σούπα ζεστή και γαρνίρετε με τα κρουτόν και λίγο φρέσκο μαιντανό.

Bon Appétit