Κινέζικη σούπα με σπιτικά Noodles

Average: 5 (3 votes)
13 Ιαν 2013
Υλικά :
Για τα noodles :
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν ακόμη λίγο για το άνοιγμα)
3 αυγά
2 κ.σ. ηλιέλαιο
αλάτι
Για τον ζωμό :
Υπολογίστε 2-3 κουτάλες για κάθε μερίδα.Προτιμήστε σπιτικό ζωμό αλλά αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε έτο
Για την σούπα :
300 γρ. χοιρινό ή βοδινό κρέας σε λεπτές φέτες
μύδια
γαρίδες
καλαμάρι
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κούπα αρακά
6 μεσαία φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
τζίντζερ (ένα μικρό κυβάκι)
8 κ.σ. σησαμέλαιο
4 κ.γ. σος σόγιας
αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση :
Για τα noodles :

1. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.(Αν χρειαστεί υγρό ρίχνετε λίγο νερό ή λίγο γάλα.) 2. Κόβετε την ζύμη σε μικρότερα μπαλάκια και ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο αρκετά λεπτό. 3. Κόβετε το κάθε φύλλο με ένα μαχαίρι σε πολύ λεπτές λωρίδες. 4. Απλώνετε τα noodles σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνετε κάπου που να μην έχει υγρασία να στεγνώσουν μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.

Για την σούπα :

1. Βάζετε σε ζεστό γουόκ ή βαθύ τηγάνι 4 κ.σ. σησαμέλαιο, 1/2 κ.γ. ζάχαρη και 2 κ.γ. σόγια σος. 2. Με το που αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη προσθέτετε το κρέας και τα 3/4 από το ξερό κρεμμύδι.Σοτάρετε για 6'-7'. 3. Προσθέτετε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε 1'-2'.Έπειτα αδειάζετε σε ένα σκεύος και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. 4. Ξαναβάζετε στο γουόκ σησαμέλαιο, ζάχαρη και σος σόγιας.Προσθέτετε τα θαλασσινά(Αν είναι νωπά τα ζεματίζετε ελάχιστα.Αν είναι κατεψυγμένα τα ξεπαγώνετε τελείως.), το σέλινο, το υπόλοιπο κρεμμύδι και τον αρακά και σοτάρετε για 4'-5'. 5. Προσθέτετε την πιπεριά, το τζίντζερ, τα μανιτάρια και σοτάρετε για 2'-3'.Τέλος ρίχνετε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Αδειάζετε και πάλι σε ένα σκεύος και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.              

Τελικό στήσιμο πιάτου :

1. Βράζετε τα noodles σε αλατισμένο νερό για 4'-5' και τα στραγγίζετε. 2. Τοποθετείτε τα noodles σε ένα βαθύ πιάτο ώστε να καλύψουν τον πάτο του πιάτου. 3. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρέας, θαλασσινά και λαχανικά και περιχύνετε με ζεστό ζωμό. 4. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα σέλινο και προσθέτετε τσίλι σος αν σας αρέσει.  *Τα παραπάνω υλικά είναι προτεινόμενα. Μπορεί ο καθένας να πειραματιστεί με διάφορα λαχανικά, κρεατικά, θαλασσινά ή ότι άλλο, αρκεί να τα μεταχειριστεί ανάλογα και χωρίς να τα "κουράσει" στο μαγείρεμα. Ο σωστός τρόπος κοπής, ο σωστός χρόνος μαγειρέματος και φυσικά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φρεσκάδα του κάθε υλικού είναι το ζητούμενο.  *Σημαντικό είναι να έχετε καθαρίσει, πλύνει και κόψει όλα τα υλικά μας πριν αρχίσετε το μαγείρεμα.            

Bon Appétit