Σούπα κουνουπίδι βελουτέ

Average: 4.8 (5 votes)
5 Δεκ 2013
Υλικά :
1 κουνουπίδι
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κούπα γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση :

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο μοσχοκάρυδο. Σοτάρετε για 2' .Στη συνέχεια προσθέτετε το κουνουπίδι και τα καρότα. Ανακατεύετε και σοτάρετε για ακόμη 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε το γάλα και συμπληρώνετε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.Αφήνετε τη σούπα να πάρει μία βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα.Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζετε την κατσαρόλα και πολτοποιείτε λίγα-λίγα τα βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτοντας και λίγο υγρό από την κατσαρόλα.

Περνάτε τον πολτό από  σίτα και τον μεταφέρετε στην κατσαρόλα.Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτετε λίγο  βραστό νερό και αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή βράζετε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλετε.Tέλος προσθέτε το βούτυρο.

 

Bon Appétit