Γίγαντες Φούρνου

Average: 4.3 (7 votes)
Υλικά (4 μερίδες):
500 γρ. φασόλια γίγαντες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μικρή πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλυτζάνια φρέσκια ντομάτα στο multi ή 1 κουτί ντοματοχυμό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. ρίγανη
2 φύλλα δάφνη
μαιντανός
δυόσμος
Εκτέλεση :

Βάζετε από το βράδυ τους γίγαντες σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν.Την άλλη μέρα χύνετε το νερό και τους ξεπλένετε.Σε μία κατσαρόλα βάζετε τους γίγαντες και τα καρότα σε ροδέλες και τα σκεπάζετε με νερό.Τα κλείνετε στην χύτρα και τα βράζετε για περίπου 20'.

Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.

Προσθέτετε την ντομάτα, τη δάφνη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε.Αφήνετε να πάρει μια βράση για 5' και έπειτα κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τον φρέσκο μαιντανό.

Σε ένα πυρέξ ρίχνετε τα βρασμένα φασόλια και τα καρότα και προσθέτετε την σάλτσα.Ρίχνετε και ένα ποτήρι νερό και ανακατεύετε καλά.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 C για περίπου 30' μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ροδίσουν οι γίγαντες.

Bon Appétit