Φακόρυζο

Average: 4.1 (14 votes)
Υλικά :
200 γρ. φακές
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
400 ml ζωμό κοτόπουλο
4 φέτες μπέικον
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κόλιανδρο ξερό
Εκτέλεση:
Εκτέλεση:

Κόβετε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το μπέικον σε πολύ μικρά καρεδάκια.Ξεπλένετε τις φακές και τις βράζετε σε νερό για 15'.Στη συνέχεια στραγγίζετε.

Καλύπτετε τον πάτο της κατσαρόλας με ελαιόλαδο.Σοτάρετε μαζί όλα τα λαχανικά και το μπέικον.Τέλος προσθέτετε και το σκόρδο.

Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτετε τον ζωμό, τον τριμμένο κόλιανδρο και αλατοπιπερώνετε.

Τέλος προσθέτετε τις φακές και χαμηλώνετε την φωτιά.

Βράζετε για 12' χωρίς να ανακατέψετε καθόλου και έπειτα κλείνετε το μάτι και αφήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Bon Appétit