Σάλτσα από φρέσκες ντομάτες

Average: 4.7 (3 votes)
26 Οκτ 2012
Υλικά :
ντομάτες
κρεμμύδι
πιπεριά
1-2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
βασιλικό
Εκτέλεση :

 1. Περνάτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές από το μούλτι.     2.  Πλένετε καλά και τεμαχίζετε τις ντομάτες.Τις τοποθετείτε στο μούλτι και τις αλέθετε.(Εάν θέλετε βγάζετε τα σπόρια.) 3. Βάζετε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.Σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτετε τον πολτό της ντομάτας, αλάτι,  πιπέρι και βασιλικό. 4. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει και να φύγουν τα υγρά της. 5. Στο μεταξύ έχετε πλύνει τα βαζάκια σας καλά. Για να στεγνώσουν τα βάζετε στον φούρνο, στον αέρα 50 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. (Χωρίς τα καπάκια τους). Προσοχή:τα βάζα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά. 6. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη γεμίζετε με την σάλτσα.Προσοχή όχι μέχρι επάνω αλλά 1-2 δάχτυλα παρακάτω. 7. Κλείνετε καλά και αναποδογυρίζετε το βάζο.

Bon Appétit