Σπιτική Chilli Sauce

πόσα μήλα?
Υλικά:
2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη μαύρη
1 κ.γ. μελί
1/3 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. κύμινο
2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι ξύδι
Εκτέλεση:

1. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά και το λάδι αποκτήσει κόκκινο χρώμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι και διατηρείτε στο ψυγείο. * Ανακατεύετε καλά πριν από κάθε χρήση. * Αυτή η chilli sauce ταιριάζει απίστευτα σε πίτσες, τοστ, ορεκτικά κ.α. Επίσης επειδή έχει σαν βάση το ελαιόλαδο ταιριάζει και σε ζυμαρικά, ρύζι, και σαλάτες.

Τip για το μπούκοβο:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμπορίου αλλά πάντα προτιμότερο είναι να φτιάξετε το δικό σας από αποξηραμένες καυτερές κόκκινες πιπεριές. Βάζετε αρκετές πιπεριές, αφού αφαιρέσετε τα κοτσάνια και μερικά από τα σποριά στο multi και αλέθετε. Αλέθετε αρκετά μέχρι να σπάσουν και οι σπόροι.

Bon appetit