Τυρί σπιτικό

Average: 5 (1 vote)
22 Ιαν 2013
Υλικά :
2 λίτρα γάλα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιόυ φρέσκο χυμό λεμόνι
1/2 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση :

Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει.

Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το λεμόνι και το αλάτι.Χαμηλώνετε την φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να "κόψει" το γάλα.

Όταν το γάλα "κόψει" παίρνετε με μια τρυπητή κουτάλα τα πηγμένα κομμάτια.

Βάζετε τα πηγμένα κομμάτια σε καθαρό τούλι.

Δένετε το τούλι καλά από πάνω και το σφίγγετε να στραγγίσει.

Κρεμάτε το τούλι για 1-2 ώρες να στραγγίσει καλά.

Tips: 
  •  Αν το καταναλώσετε φρέσκο, το βγάζετε από το τούλι και το διατηρείτε 2-3  μέρες στο ψυγείο.
  •  Αν θέλετε να διατηρηθεί περισσότερο το βγάζετε από το τούλι, το διατηρείτε στο ψυγείο και το αλατίζετε εξωτερικά 2-3 φορές.
  •  Αν θέλετε να σκληρύνει, το αφήνετε κρεμασμένο στο τούλι, το αλατίζετε εξωτερικά καθημερινά μέχρι να σκληρύνει και μετά το διατηρείτε στο ψυγείο.
Bon Appétit