Tζατζίκι

Average: 5 (4 votes)
12 Νοε 2013
Υλικά:
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση :

Αφαιρείτε τη φλούδα απο το αγγούρι και το τρίβετε σε χοντρό τρίφτη.Πασπαλίζετε με αλάτι, ανακατεύετε και το αφήνετε για λίγα λεπτά.

Το στραγγίζετε με τα χέρια σας για να φύγει το πολύ νερό και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι.Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και ανακατεύετε.

Προσθέτετε στο τέλος 1 κ.γ. δυόσμο ή ρίγανη ή φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.

Bon Appétit